Pečené lišky

Máte ráda houby? A co takhle chutné oranžové lišky? Směs můžete doplnit i jinými houbami.

Suroviny na 4 porce:

500 g čerstvých lišek

100 g másla

Také vás může zajímat ...

2 cibule

100 g anglické slaniny

2 dl bílého vína

3 stroužky česneku

2 bobkové listy

sůl, pepř

čerstvý kopr (nemusí být)

Postup:

Lišky očistíme, pokud jsou větší, pokrájíme je. Na másle osmahneme cibuli pokrájenou na půlkolečka, přidáme pokrájenou anglickou slaninu, očištěné lišky a vše asi 10 minut restujeme. Přilijeme bílé víno, přidáme prolisovaný česnek a bobkové listy. Dusíme pod pokličkou na mírném plameni, dokud se víno nevydusí a lišky nejsou měkké. Osolíme, opepříme a podle chuti posypeme nasekaným koprem.

Podáváme buď samotné s čerstvým pečivem, nebo jako přílohu k masu.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...