Pečeně na švestkách

shutterstock_479388751

Slaďounký a vydatný recept na báječnou pečeni oceníte při přípravě nedělního rodinného oběda.

Suroviny na 4 porce – 800 g vepřového masa (nejlépe kýty) – 2 lžíce medu – 2 lžíce másla – 3 snítky tymiánu – hrst čerstvé petrželky – 1 lžíce nastrouhaného zázvoru – 500 g švestek – sůl, pepř

Postup

1. V malém rendlíku na mírném ohni smíchejte dohromady med, sůl, pepř, máslo, nastrouhaný zázvor a nasekané byliny. Vzniklou směs dobře vetřete do masa.

Také vás může zajímat ...

2. Maso vložte do hlubšího plechu nebo pekáče a kolem něj rozložte švestky, které omyjte, vypeckujte a rozkrojte napůl. Podlijte troškou vody nebo černého piva a přidejte zbytek medové směsi.

3. Pekáček zakryjte a dejte péct do trouby vyhřáté na 190 °C na asi 75 minut. Pak maso odkryjte a dopečte ještě asi 5 minut.

4. Maso nakrájejte na plátky a podávejte, třeba se šťouchanými brambory.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...