Pečený králík na olivách

shutterstock_93489745

Klasického králíka na smetaně nebo kořenové zelenině jistě znáte. Připravte si ho tentokrát trochu jinak, a sice na italský způsob. Jistě si ho zamilujete.

Suroviny na 4 porce – 1 kg králíka bez hlavy nebo 4 králičí stehna – 100 g slaniny – máslo – 1 šalotka – 4 stroužky česneku – 150 g černých oliv bez pecek – 150 g zelených oliv bez pecek – 2 snítky tymiánu – 1 snítek šalvěje – 1 snítek rozmarýnu – sůl, pepř – olivový olej

Postup

1. Králíka očistěte a naporcujte. Pokud máte králičí stehna, omyjte je a osušte. Jednotlivé kusy prošpikujte slaninou. Zbytek slaniny nakrájejte na kostičky.

Také vás může zajímat ...

2. Pekáček nebo zapékací mísu vymažte trochou másla a dno pokryjte na půlměsíčky pokrájenou šalotkou a na tenké plátky nakrájeným česnekem. Olivy, pokud máte z plechovky, slijte nebo, pokud jste je kupovala čerstvé v obchodě a s peckami, tak je vypeckujte. Potom olivy vložte do pekáčku nebo zapékací mísy.

3. Na zeleninu položte jednotlivé porce králíka a posypte je zbytkem slaniny nakrájené na kostičky. Přidejte snítky čerstvých bylinek, osolte a opepřete, a nakonec postříkejte olivovým olejem.

4. Vložte do trouby rozpálené na 160 ºC a pečte přibližně 70 minut. Nejlepší je, péct králíka prvních 50 minut zakrytého a zbývajících 20 minut odkrytého.

5. Po vyjmutí z trouby odstraňte snítky bylinek a naservírujte na talíře. Podávejte nejlépe s vařeným bramborem nebo jasmínovou rýží.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...