Pikantně křupavá křidélka

Suroviny:

  • 16 ks kuřecích křídel
  • 4 lžíce slunečnicového oleje
  • 3 lžíce medu
  • 7 lžic sójové omáčky
  • 4 stroužky česneku
  • koření na kuře
  • chilli koření
  • sladká paprika
  • sůl a pepř
  • šťáva z citrónu

Postup:

Jednotlivá kuřecí křídla omyjeme a utěrkou důkladně osušíme. Následně je lehce osolíme, opepříme a poprášíme sladkou paprikou. V míse smícháme slunečnicový olej, sójovou omáčku, prolisovaný česnek, med, chilli a sůl. Do připravené marinády naložíme okořeněná křídla. Marinujeme nejlépe přes noc, aby byla křidélka opravdu lahodná.

Grilujeme tak, aby byla kůže opečené krásně dozlatova a dokřupava.

Také vás může zajímat ...

Během grilování umocníme chuť křídel také tím, že je budeme potírat zbylou marinádou.

U grilů na dřevěné uhlí však pozor na vysoké plameny. Na závěr pokapeme citronovou šťávou a podáváme. Hotová křidélka jíme přímo rukama a zapíjíme je nejlépe pivem. Jako příloha ke kuřecím křidélkům na grilu se skvěle hodí opečená bagetka. Horké pečivo zakápneme olivovým olejem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...