Polévka z bílých fazolí

shutterstock_599727998

Sytý a velmi chutný fazolový krém podávejte třeba s krajíčkem opečené bagety jako zdravou večeři.

Suroviny na 4 porce – 1 konzerva (400 g) bílých fazolí ve slaném nálevu – 1 cibule – 2 stroužky česneku – 2 lžíce olivového oleje – 1 bobkový list – 1 lžička koření Vegeta – 200 ml smetany (obsah tuku 33 %) – 2 vrchovaté lžíce instantní jíšky – 1 hrst nasekané petrželky – 1 lžíce octa – ½ lžičky pískového cukru – sůl, pepř

Postup

1. Cibuli oloupejte, pokrájejte nadrobno a nechte zesklovatět v hlubokém hrnci na rozpáleném olivovém oleji. Přidejte slité fazole a bobkový list a zalijte litrem horké vody. Ochuťte vegetou a nechte vařit pod pokličkou na mírném plameni asi 10 minut.

Také vás může zajímat ...

2. Pak nechte polévku mírně vystydnout a přelijte ji do mixéru (asi 2 hrsti fazolí si nechte stranou). Přidejte smetanu, prolisovaný česnek a jíšku a důkladně rozmixujte do krému.

3. Přelijte zpět do hrnce, zahřejte a povařte asi 3 minuty. Přidejte petrželku a podle chuti dochuťte octem, cukrem, solí a pepřem.

4. Polévku naservírujte do misek, ozdobte fazolemi a případně čerstvými bylinkami a podávejte.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...