Polévka z červené čočky

Jemná čočková polévka s rajčaty provoní kuchyni a pohladí chuťové pohárky. Báječně chutná k obědu i k večeři.

Suroviny na 4 porce – 150 g červené čočky – 200 g mrkve – 2 stroužky česneku – 1 cibule – 30 g rajčatového protlaku – 200 g rajčat – 1 l zeleninového vývaru – 1 lžička sušeného tymiánu – sůl, pepř – špetka mleté pálivé papriky – 2 lžíce slunečnicového oleje

Postup

1. V hrnci rozpalte olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a najemno nastrouhanou mrkev. Přidejte utřený česnek a asi minutu opékejte.

Také vás může zajímat ...

2. Postupně přidejte rajčatový protlak a nakrájená rajčata a vše zalijte vývarem. Přiveďte k varu. Pak přidejte červenou čočku a tymián a vařte asi 25 minut, dokud čočka nezměkne. Osolte, opepřete a přidejte špetku pálivé papriky.

3. Polévku naservírujte do misek a podávejte s čerstvým chlebem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...