Moje sladké tajemství

Portobello burger

Suroviny:


  • 2 velké žampiony portobello sůl a čerstvě mletý pepř

  • 1 stroužek drceného česneku

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 60 g sýra feta

  • ½ červené cibule nebo papriky

  • hrst rukoly

  • 2 housky s dýňovými semínky nebo ciabatty

  • Na omáčku:

  • 60 g majonézy

  • ½ lžičky harissy nebo jiné chilli pasty

  • 1 lžíce nasekané bazalky a petrželky


Postup:

Promícháme olivový olej s česnekem a potřeme houby. Osolíme a opepříme. Na omáčku smícháme majonézu, harissu a bylinky, osolíme a opepříme. Na pánvi houby opékáme asi 2 minuty. Housky prořízneme a taky opečeme na grilovací pánvi. Spodní polovinu housek pomažeme připravenou majonézou, na ni položíme portobello, plátky fety, cibule, papriky a lístky rukoly. Přiklopíme a podáváme. Vyjmeme medailonky a na pánvi grilujeme dvě minuty chorizo do zlatohněda; občas promícháme. Potřeme řezné plochy housek olejem a grilujeme minutu. Potřeme obě poloviny housek citronovou majonézou. Rozdělíme na spodní část kuře, chorizo, sýr feta, salátové lístky a přikryjeme vrchním dílem housky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden