Quinoa salát se špenátem

Quinoa je bezlepková, výživná a velmi chutná obilnina. Připravte si z ní salát provoněný Řeckem.

Suroviny na 2 porce – 200 g vařené quinoy – 1 šalotka – 2 stroužky česneku – 1 lilek – 100 g baby špenátu – 100 g fety – olivový olej – sůl, pepř – 1 lžička sušeného tymiánu

Postup

1. Quinou uvařte podle návodu. Po uvaření ji dejte stranou a nechte vychladnout.

Také vás může zajímat ...

2. Mezitím pokrájejte lilek na kousky, osolte ho a nechte chvilku vypotit. Cibuli a česnek pokrájejte nadrobno. V pánvi rozpalte dvě lžíce olivového oleje a osmahněte na něm cibuli, potom přidejte česnek a lilek.

Opepřete, poprašte tymiánem a restujte doměkka. Chvilku před dokončením přidejte do pánve natrhaný baby špenát a nechte ho jen chvilku prohřát.

3. V míse smíchejte quinou s restovanou zeleninou a nakonec přidejte rozdrobenou fetu. Salát servírujte vlažný nebo studený.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...