Rajčatové gazpacho

Dobře vychlazená rajčatová polévka, která je klenotem španělské kuchyně, přijde v horkých letních dnech k chuti.

Suroviny na 3 porce – 1 kg rajčat – 1 cibule – 1/3 salátové okurky – ½ zelené papriky – ½ červené papriky – 1 stroužek česneku – 3 lžíce olivového oleje – 3 lžíce vinného octa – 1 lžička soli – špetka pepře – čerstvá bazalka na ozdobu

Postup

1. Zeleninu dobře očistěte, z paprik odstraňte semínka, z okurky zrníčka, cibuli oloupejte a vše nakrájejte na menší kousky.

Také vás může zajímat ...

2. Vložte do robotu a přidejte česnek, olivový olej, sůl a špetku pepře. Mixujte a postupně, podle chuti, přidávejte vinný ocet. Rozmixujte dohladka. Polévku dejte vychladit na alespoň 30 minut do lednice.

3. Polévku naservírujte do hlubokých talířů nebo misek, ozdobte lístečky čerstvé bazalky a podávejte.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...