Rebarborová klevela

Klevela jsou výborné do jogurtu, na pečivo, na palačinky, ale i jako dip k masu.

Surovina

  • 1 kg rebarbory
  • 2 jablka
  • 3 lžíce lístků ibiškového čaje
  • 300 g cukru
  • 1 vanilkový cukr

Postup

Také vás může zajímat ...
  1. Rebarborové řapíky a jablka omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky, dáme do kastrolu podlijeme 350 ml vody.
  2. Do uzavíratelného čajového sítka nasypeme ibišek a také ho vložíme do hrnce a vše přivedeme k varu. Pak přidáme cukr a vanilkový a na konec vanilkový cukr a necháme na mírném plameni probublávat.
  3. Průběžně sbírejte pěnu a míchejte. Když se začne rebarbora rozpadat a jablko bude měkké, vyndáme ibišek a směs propasírujeme přes sítko, abyste se zbavili drobných vláken z rebarbory. Vraťte hrnec na mírný plamen a dále za občasného míchání pomalu vařte až do zhoustnutí cca 30 minut.
  4. Horkou klevelu plníme do sklenic, zašroubujeme a krátce sterilujeme při 85 °C. Po vyjmutí sklenice obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Chceme-li ji k rychlé spotřebě, nemusíme ji sterilovat. V chladu vydrží 7 až 10 dnů.
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...