Můj kousek štěstí

Rebarborová klevela

Klevela jsou výborné do jogurtu, na pečivo, na palačinky, ale i jako dip k masu.

Surovina


  • 1 kg rebarbory

  • 2 jablka

  • 3 lžíce lístků ibiškového čaje

  • 300 g cukru

  • 1 vanilkový cukr


Postup

  1. Rebarborové řapíky a jablka omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky, dáme do kastrolu podlijeme 350 ml vody.

  2. Do uzavíratelného čajového sítka nasypeme ibišek a také ho vložíme do hrnce a vše přivedeme k varu. Pak přidáme cukr a vanilkový a na konec vanilkový cukr a necháme na mírném plameni probublávat.

  3. Průběžně sbírejte pěnu a míchejte. Když se začne rebarbora rozpadat a jablko bude měkké, vyndáme ibišek a směs propasírujeme přes sítko, abyste se zbavili drobných vláken z rebarbory. Vraťte hrnec na mírný plamen a dále za občasného míchání pomalu vařte až do zhoustnutí cca 30 minut.

  4. Horkou klevelu plníme do sklenic, zašroubujeme a krátce sterilujeme při 85 °C. Po vyjmutí sklenice  obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Chceme-li ji k rychlé spotřebě, nemusíme ji sterilovat. V chladu vydrží 7 až 10 dnů.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden