Můj čas na kafíčko

Řezy ze svíčkové s chřestem a beárnskou omáčkou

Suroviny na 4 porce:

800 g hovězí svíčkové

1 citrón olivový olej

barevný pepř, sůl

600 g zeleného chřestu

citrónová šťáva

dlaň divokého koření: celý černý pepř, nové koření, bobkový list hrst čerstvých bylinek

Na omáčku:

350 g másla

4 žloutky

6 lžic bílého vína

čerstvý estragon

bílý pepř, sůl

Postup:


  1. Hovězí svíčkovou nakrájíme na 4 steaky, opepříme, zakápneme citrónovou šťávou a olejem a necháme odležet. Na velmi rozpálenou pánev s trochou oleje vložíme steaky, stáhneme oheň a 1–2 minuty pozvolna opékáme z jedné strany, pak otočíme a steaky osolíme, přiklopíme pánvičkou a necháme 5–6 minut dopékat. Stáhneme plamen a před servírováním ještě necháme pět minut stát.

  2. Chřest očistíme a uvaříme ve vodě ochucené solí, citrónovou šťávou, celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a čerstvými bylinkami. Máslo přepustíme a necháme prochladnout. Ve vodní lázni vyšleháme žloutky, přidáme víno, jemně sekaný estragon, osolíme, opepříme a jakmile pěna začne houstnout, za stálého míchání přiléváme přepuštěné máslo.

  3. Omáčku stáhneme z ohně, ještě chvíli šleháme. Těsně před servírováním ji znovu zlehka prošleháme. Pokud nám omáčka prochladne a „spadne“, lze ji znovu nad vodní lázní našlehat..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden