Rybíz: Mezi čaji nemá žádnou konkurenci

shutterstock_265429745

Z listů rybízů míchaných s dalšími listy jahodníku, ostružiníku a maliníku si připravíme výborný čaj, který v létě pijeme studený. Plody rybízu si můžeme nasušit do zásoby, a do čajových směsí přidávat v zimě, kdy je nouze o čerstvé vitamíny a minerály.

Také si doma můžeme velmi snadno vyrobit báječný pečený čaj. V troubě rozpálené na dvě stě stupňů pečeme v kastrolu směs bobulového ovoce, jako jsou rybíz, maliny a ostružiny, hřebíčku, a skořice asi půl hodiny.

Můžeme přidat trochu rumu a cukru. Poté plníme horké do malých skleniček a otočíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout. Když pak dáme do hrnečku dvě lžičky směsi a zalijeme horkou vodou, získáme zahřívací čaj vhodný pro chladné zimní období.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...