Rybízový koláč s drobenkou

Drobenkový koláč plný lahodného ovoce je klasika, kterou nikdy nikoho neurazíte. Připravit ho můžete pro rodinu i návštěvu.

Suroviny – 170 g polohrubé mouky – 150 g bílého jogurtu – 80 g pískového cukru – 80 ml slunečnicového oleje – 1 vejce – ½ balení prášku do pečiva – 400 g rybízu (černého i červeného) – máslo a hrubá mouka na plech

Na drobenku – 100 g hrubé mouky – 80 g pískového cukru – 80 g másla

Postup

Také vás může zajímat ...

1. Mouku prosejte do mísy a smíchejte s jogurtem, práškem do pečiva, pískovým cukrem, slunečnicovým olejem a vejcem. Dobře promíchejte, aby vzniklo hladké, mírně tekuté těsto.

2. Vyšší plech vymažte máslem a vysypte hrubou moukou a vlijte do něj těsto. Rovnoměrně ho posypte omytým a osušeným rybízem a drobenkou, kterou vytvoříte z hrubé mouky, cukru a rozměklého másla buď promnutím prsty, nebo vidličkou.

3. Koláč dejte péct do trouby vyhřáté na 170 °C na zhruba 25 až 30 minut. Propečenost ověřte špejlí.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...