Salát z cizrny

Hrách, čočka, fazole a cizrna skvěle zasytí a chutnají! Odedávna patřily do staročeské kuchyně. Dnes je najdeme hlavně v jídelníčku vegetariánů, ale znovu se vracejí do popředí i v běžné české kuchyni. Zkuste cizrnu trochu jinak!

Suroviny na 4 porce:

1 červená cibule

1–2 čerstvé chilli

Také vás může zajímat ...

papričky

2–3 zralá rajčata

300 g vařené nebo konzervované cizrny

hrst natrhaných lístků máty a bazalky

200 g rozdrobené fety či balkánského sýra

Na zálivku:

100 g vařené nebo konzervované cizrny

šťávu z 1 a ½ citronu

5 lžic extra panenského olivového oleje

pepř

sůl

Postup:

Čtvrtinu veškeré cizrny rozmixujte s citrónovou šťávou a olivovým olejem, osolte a opepřete. Získáte tak pikantní hladkou krémovou zálivku.

Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky nebo klínky, chilli papričky podélně rozkrojte a odstraňte semínka, rajčata také drobně nakrájejte.

V míse smíchejte zbytek scezené cizrny s ostatními surovinami, posypte rozdrobenou fetou a lístky bylinek. Podávejte zakapané zálivkou, nebo ji servírujte zvlášť, aby si každý posloužil podle chuti.

Příprava: 30 minut .

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...