Smažené sýrové prsty

Smažák s hranolky patří k nejoblíbenějším jídlům. Tyto prsty nesmí chybět na žádné párty.

Suroviny na 8 kusů – 400 g sýra (ementál, čedar, mozzarella) – 2 vejce – hladká mouka – strouhanka – sůl, pepř – olej – cherry rajčata na ozdobu

Postup

1. Sýr nakrájejte na dlouhé hranoly silné asi 1,5 cm. Pokud použijete mozzarellu, nechte ji nejprve okapat.

Také vás může zajímat ...

2. Sýrové prsty obalte v mouce, kterou smícháte se špetkou soli a pepře, a následně v rozšlehaných vejcích a strouhance.

3. Na pánvi rozpalte olej a smažte prsty ze všech stran dozlatova. Přebytečný tuk vsajte do papírového ubrousku.

4. Osmažené sýrové prsty naservírujte na talíř s omytými cherry rajčaty. Podávejte s rajčatovou omáčkou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...