Špenát z vás udělá siláka a krasavce

shutterstock_411677299

Chcete mít zdravé kosti? Svaly? Nervy? Mozek? Srdce? Cévy? Zuby? Nehty? Vlasy? Pleť? Jezte špenát pravidelně a s chutí!

Špenát pochází z oblasti Afganistánu, kde byl vyšlechtěn ze svého planě rostoucího předka. Do Evropy ho přivezli Španělé a postupem doby získal na velké oblibě. Lze ho konzumovat jak v syrovém stavu, tak různě tepelně upravený. Špenát se vyznačuje vysokým obsahem vitaminu A, vitaminů skupiny B a vitaminu C.

Z minerálů je v něm nejvíce zastoupen draslík, hořčík, sodík, vápník, železo, mangan a měď.

Prevence proti vráskám

Také vás může zajímat ...

Vysoký obsah betakarotenu dělá ze špenátu významného ochránce našeho zdraví. Chrání naše tělo před volnými radikály a zbavuje ho těžkých kovů, propůjčuje naší kůži „zdravou barvu“, chrání nás před negativními účinky slunečního záření, přispívá k zachování mladého vzhledu a pomáhá v boji proti vráskám.

Protože vitamin A je rozpustný v tucích, je třeba konzumovat špenát s přídavkem alespoň malého množství tuku.

Zázračný koktejl ve špenátu

Draslík a vápník jsou nepostradatelné pro zdravé zuby, kosti, nervy a metabolické procesy v lidském organismu. Železo je důležité pro krvetvorbu a okysličování tkání. Hořčík hraje významnou roli pro správnou funkci svalů, srdce, mozku a pomáhá udržet „pevné nervy“. Měď udržuje dostatečnou hladinu „hormonů blaha“ v našem těle a chrání před vypadáváním vlasů.

Sodík je nutný pro správnou regulaci tělních tekutin.

Díky vysokému obsahu všech výše jmenovaných látek a jejich poměru patří špenát mezi nejzdravější potraviny..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...