Můj čas na kafíčko

Špenátová polévka s vejcem

Suroviny na 4 porce:

50 g másla

1 cibule

4 stroužky česneku

1 brambora

½ l zeleninového vývaru

0,6 l mléka

450 g čerstvého špenátu

4 vejce

1 citron

8 lžic smetany 33%

1 špetka mletého muškátového oříšku

sůl, mletý pepř

Postup:

Máslo rozehřejte ve velké pánvi, přidejte nasekanou cibuli a česnek a pomalu je 5–6 minut restujte doměkka.Přidejte bramboru a ještě minutu smažte. Přilijte vývar a 8–10 minut zahřívejte, dokud se polévka nezačne vařit. Pak přilijte mléko a vše opět přiveďte k varu. Vmíchejte polovinu špenátu spolu s citronovou kůrou a vařte 15 minut, aby se špenát úplně rozpadl. Nechte vychladnout a pak polévku rozmixujte se zbylým špenátem dohladka. Osolte, přidejte česnek a dokořeňte. Když bude polévka moc hustá, přidejte ještě vývar. V miskách s horkou polévkou „utopte“ pošírovaná vejce. Zakápněte smetanou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden