Špízy pro vegetariány

Zeleninové špízy jsou stejně fantastické jako ty masové. Nadchnou vegetariány a příjemně překvapí milovníky masa.

Suroviny na 4 porce

Na špízy – 200 g žampionů – 8 malých kukuřičných klasů – 3 barevné papriky – 2 mladé cukety – 1 lilek – 15 cherry rajčat (žlutá i červená) – 1 menší celer

Na marinádu – 4 stroužky česneku – 2 snítky tymiánu – 2 snítky oregana – 1 snítek rozmarýnu – 1 malá chilli paprička – 200 ml olivového oleje – 1 lžíce citronové šťávy – sůl, pepř

Také vás může zajímat ...

Postup

1. Zeleninu očistěte, celer a žampiony oloupejte, opláchněte pod tekoucí vodou a připravte následovně. Cukety, celer, papriky a lilek nakrájejte na větší kostičky. Cherry rajčata a žampiony rozpulte.

2. Všechny suroviny stří­davě napichujte na špejle nebo grilovací jehle.

3. Připravte si marinádu. Stroužky česneku oloupejte, rozdrťte a smíchejte s olivovým olejem. Bylinky a chilli papričku, zbavenou peciček, omyjte, nasekejte najemno a vmíchejte k česneku. Nakonec marinádu osolte, opepřete a ochuťte citronovou šťávou.

4. Špízy potřete marinádou a grilujte 6 až 8 minut na rozpáleném grilu ze všech stran. Během grilování špízy potírejte marinádou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...