Můj kousek štěstí

Šťavnatá hovězí pečeně

Příprava: 150 minut, Náročnost: 2, Cena: 40 Kč

Zkuste třeba ještě maso posypat sušenou bazalkou a drceným rozmarýnem.

Suroviny na 6 porcí:


  • 1,5 kg hovězího válečku

  • 3 lžíce oleje

  • 1 lžíce drceného černého pepře

  • 1 lžička soli

  • 1 velká cibule

  • 125 ml suchého červeného vína

  • 500 ml hovězího vývaru


Postup:

Maso očistíme a osušíme. Potravinovým provázkem jej ovážeme, aby zachovalo tvar. Celé jej potřeme olejem, osolíme a opepříme.

Ve větší pánvi rozehřejeme olej a pečeni na něm za všech stran orestujeme dohněda. Vložíme do trouby vyhřáté na 110 °C a pečeme asi 2 hodiny. Použijeme teploměr na steaky, abychom zjistili, zda je pečeně hotová. Zapíchneme ho do středu masa. Pokud ukazuje teplotu 55 °C, máme hotovo.

Pečeni vyjmeme na talíř a přikryjeme alobalem. Necháme ji odpočinout po dobu, než připravíme omáčku. Do pánve přidáme olej a restujeme na něm asi 10 minut cibuli, až je zlatavá.

Přilijeme víno a vaříme na mírném ohni. Přidáme výpek z masa a trochu soli. Přilijeme vývar a omáčku necháme zredukovat asi na třetinu. Maso krájíme na co nejtenčí plátky a podáváme s omáčkou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden