Šťavnatá hovězí pečeně

Příprava: 150 minut, Náročnost: 2, Cena: 40 Kč

Zkuste třeba ještě maso posypat sušenou bazalkou a drceným rozmarýnem.

Suroviny na 6 porcí:

  • 1,5 kg hovězího válečku
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce drceného černého pepře
  • 1 lžička soli
  • 1 velká cibule
  • 125 ml suchého červeného vína
  • 500 ml hovězího vývaru

Postup:

Také vás může zajímat ...

Maso očistíme a osušíme. Potravinovým provázkem jej ovážeme, aby zachovalo tvar. Celé jej potřeme olejem, osolíme a opepříme.

Ve větší pánvi rozehřejeme olej a pečeni na něm za všech stran orestujeme dohněda. Vložíme do trouby vyhřáté na 110 °C a pečeme asi 2 hodiny. Použijeme teploměr na steaky, abychom zjistili, zda je pečeně hotová. Zapíchneme ho do středu masa. Pokud ukazuje teplotu 55 °C, máme hotovo.

Pečeni vyjmeme na talíř a přikryjeme alobalem. Necháme ji odpočinout po dobu, než připravíme omáčku. Do pánve přidáme olej a restujeme na něm asi 10 minut cibuli, až je zlatavá.

Přilijeme víno a vaříme na mírném ohni. Přidáme výpek z masa a trochu soli. Přilijeme vývar a omáčku necháme zredukovat asi na třetinu. Maso krájíme na co nejtenčí plátky a podáváme s omáčkou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...