Šťavnatý steak s rajčaty a opečenou zeleninou

shutterstock_423012271b

Steaky můžeme před marinováním pokapat worchesterovou omáčkou.

Suroviny na 4 porce:

4 plátky vepřové kýty (á 250 g), 4 stroužky česneku, sůl, pepř

Na marinádu: 100 ml olivového oleje, 300 ml černého piva, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička plnotučné hořčice

Také vás může zajímat ...

Postup:

  1. Maso zlehka naklepeme hřbetem ruky. Z obou stran osolíme a opepříme. Pak potřeme rozdrceným česnekem.
  2. Na rozpálené pánvi s vyšším okrajem smícháme olej s pivem, chvilku povaříme a stáhneme z ohně. Přimícháme hořčici a kmín.
  3. Marinádu necháme trochu vychladnout a ponoříme do ní plátky masa. Necháme odpočinout v lednici. Ideálně přes noc. Před grilováním maso necháme povolit na pokojovou teplotu.
  4. Plátky masa grilujeme z obou stran a průběžně je potíráme zbylou marinádou.
  5. Podáváme s rajčaty a opečenou zeleninou.
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...