Steaky s omáčkou ze zeleného pepře

Příprava: 20 minut, Náročnost: 2, Cena: 35 Kč

Typ steaků závisí na době propékání a intenzitě teploty.

Suroviny na 4 porce:

Také vás může zajímat ...
  • 4 steaky ze svíčkové cca
  • 4 cm silné
  • 1 lžíce oleje
  • 60 ml portského vína
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 2-3 lžíce zeleného pepře
  • 1 lžička másla

Postup:

  1. Steaky jemně hřbetem ruky naklepeme. Ovážeme je potravinovým provázkem, aby držely tvar.
  2. Rozpalíme pánev s olejem a steaky na ní opečeme, z každé strany asi 1 minutu. Pak je vyjmeme a přeneseme na malý plech vyložený pečicím papírem. Mezitím vrátíme pánev na oheň a vlijeme do ní portské víno.
  3. Mícháme, až se víno spojí s výpekem ze steaků. Přidáme zelený pepř a hovězí vývar. Vaříme několik minut, až omáčku zredukujeme asi na polovinu. Podle chuti osolíme a opepříme a vmícháme máslo.
  4. Předehřejeme si troubu na 220 °C. Vložíme do ní steaky a pečeme asi 7 minut. Vyndáme je z trouby a necháme ještě asi 3 minuty odpočinout. Servírujeme s opečenými brambory přelité omáčkou..
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...