Tagliatelle s hráškem

Vyzkoušejte delikátní těstoviny, ve kterých se snoubí sladkost hrášku s výraznou chutí parmezánu.

Suroviny na 4 porce – 500 g těstovin tagliatelle – 400 ml smetany ke šlehání – 300 g kuřecích prsou – 100 g mraženého hrášku – 3 lžíce olivového oleje – 1 lžíce másla – 2 lžíce nastrouhaného parmezánu – sůl, pepř

Postup

1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Sceďte a vmíchejte do nich trošku olivového oleje, aby se neslepily.

Také vás může zajímat ...

2. Kuřecí prsa opláchněte, osušte a nakrájejte na malé kousky. Ve vyšší pánvi rozehřejte zbylý olivový olej a máslo a přidejte hrášek a kuřecí kousky. Za občasného míchání opékejte ze všech stran, dokud maso nebude zatáhlé a zlatavé. Pak zalijte smetanou a krátce povařte do úplného změknutí masa a hrášku.

3. Až smetana malinko zhoustne, přisypte nastrouhaný parmezán a podle chuti osolte a opepřete. Chvilku prohřejte a na konec přidejte uvařené těstoviny. Promíchejte a odstavte z plamene.

4. Těstoviny naporcujte a ihned podávejte.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...