Můj kousek štěstí

Třešňová klevela

Dříve v žádné spíži nechyběla klevela a ta pravá od babičky je prostě nejlepší. Taková se musí připravovat z čerstvého a dobře vyzrálého rozvařeného ovoce. Hodí se k bílým pečeným nebo grilovaným masům.

Suroviny


  • 1,5 kg třešní

  • 300 g cukru

  • 3 lžíce rumu

  • několik jadérek z třešňových pecek


Postup

  1. Třešně omyjeme, vypeckujeme, dáme do kastrolu, podlijeme 250 ml vody, přidáme oloupaná třešňová jadérka a vaříme do změknutí. Postupně přidáme cukr a mícháme.

  2. Podle toho, jaké chceme docílit hustoty, necháme odpařit vodu. Po jeho rozpuštění přidáme rum a už nevaříme.

  3. Horkou klevelu plníme do sklenic a zašroubujeme a krátce sterilujeme při 85 °C. Po vyjmutí sklenice  obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden