Třešňová klevela

Dříve v žádné spíži nechyběla klevela a ta pravá od babičky je prostě nejlepší. Taková se musí připravovat z čerstvého a dobře vyzrálého rozvařeného ovoce. Hodí se k bílým pečeným nebo grilovaným masům.

Suroviny

  • 1,5 kg třešní
  • 300 g cukru
  • 3 lžíce rumu
  • několik jadérek z třešňových pecek

Postup

Také vás může zajímat ...
  1. Třešně omyjeme, vypeckujeme, dáme do kastrolu, podlijeme 250 ml vody, přidáme oloupaná třešňová jadérka a vaříme do změknutí. Postupně přidáme cukr a mícháme.
  2. Podle toho, jaké chceme docílit hustoty, necháme odpařit vodu. Po jeho rozpuštění přidáme rum a už nevaříme.
  3. Horkou klevelu plníme do sklenic a zašroubujeme a krátce sterilujeme při 85 °C. Po vyjmutí sklenice obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...