Vařte s TV Barrandov: Šafránové rizoto s krevetami

Pochutnáte si!

Šafránové rizoto zaručeně potěší vaše chuťové buňky.

Vyzkoušejte chutný recept z pořadu Kolotoč v kuchyni, který moderuje Radek Kuchař a můžete ho sledovat na TV Barrandov každé úterý a čtvrtek od 20:15. Pochutnejte si na šafránovém rizotu s krevetami. Příprava pokrmu není náročná, a pokud k vám dorazí hosté, zaručeně se před nimi blýsknete.

Přísady:

90 g másla, 1 cibule, 300 g rýže, 200 ml bílého vína, 500 ml zeleninového vývaru, voda, na špičku nože trochu šafránu, sůl, olivový olej, 20 – 30 krevet, 4 stroužky česneku, šťáva z 1 citronu, 250 ml smetany, mletý pepř

Postup:

Také vás může zajímat ...

Oloupeme cibuli, nakrájíme ji a na rozpáleném másle osmahneme do jemně zlatavé barvy. Poté vmícháme propláchnutou rýži a orestujeme. Následně ji podléváme po troškách vínem a vývarem tak, aby byla rýže stále zakrytá. Vše stále promícháváme, dokud rýže nezměkne. Osolíme a přidáme šafrán. Očištěné krevety osmahneme na oleji. Poté přidáme drcený česnek, citronovou šťávu a smetanu.

Vše osolíme a opepříme. Vzniklou směs krátce povaříme.

Krevety vmícháme do rýže a podáváme.

Komentáře

...