Vejce na smetaně

shutterstock_296335697b

Příprava: 15 minut, Náročnost: 2, Cena: 40 Kč

Rychlé, chutné a ten, kdo má vejce rád, rozhodně bude potěšen touto kombinací, která dá vyniknou lehkému nádechu cibule, která se snoubí s kořeněnou chutí a jemností smetany.

Suroviny:

Také vás může zajímat ...
  • 4 vejce
  • 4 dcl sladké smetany
  • 1 střední cibule
  • 30g másla
  • 4 kuličky nového koření
  • bobkový listopad, pepř, sůl

Postup:

  1. Rozkrojíme si cibuli a pokrájíme na půlkruhy. Na pánev dáme rozhřát máslo, přidáme cibuli a zlehka zasmažíme. Neměla by se nám přichytit.
  2. Zalijeme smetanou, přidáme nové koření a bobkový list a přivedeme k mírnému varu. Zlehka mícháme cca 1 – 2 minuty. Pak postupně rozklepneme vejce do pánve, plotýnku ztlumíme jen na mírný oheň. Osolíme, opepříme a již nemícháme.
  3. Pokrm je hotový zhruba za 4 – 5 minut. Na pánvi rozdělíme na 4 díly tak, abychom neporušili žloutek. Na talíři můžeme dozdobit třeba ještě pažitkou či petrželkou a můžeme podávat, nejlépe s pečivem..
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...