Voňavá švestková povidla

Lze je dochutit namletým kořením

Švestková povidla patří neodmyslitelně k naší historii, bez velké nadsázky i k národnímu dědictví.

Ingredience:

  • 3 kg švestek
  • 750 g krupicového cukru
  • 3 lžíce octa
  • 1 lžička mleté skořice
  • 5 lžic rumu

Postup:

Také vás může zajímat ...
  • Omyté a vypeckované švestky dáme do pekáče, pokapeme je octem, dobře je promícháme a dáme péct při 220 °C. Po celou dobu je nemícháme.
  • Po 25 minutách je rovnoměrně zasypeme asi tak povinou cukru a dáme opět péct. Po 15 minutách je opět rovnoměrně zasypeme zbytkem cukru a dáme péct na dalších 15 minut. Pokud budou příliš řídká, pečeme je ještě dalších 10 minut.
  • Po upečení přidáme rum, skořici, dobře promícháme a ponorným mixérem rozmixujeme.
  • Ještě horké je naplníme do sklenic, zakápneme místo umělých konzervantů rumem, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru.
Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

MOJE ŠŤASTNÁ HVĚZDA je připravena na stáncích každou středu. A s ní skutečný život populárních herců, zpěváků, moderátorů či jiných známých celebrit. Moje šťastná hvězda chce nabídnout jen to nejlepší. Nechybí recepty, horoskopy, zajímavosti, rady pro zdraví i krásu i soutěže o lákavé ceny. Časopis pravidelně zařazuje i bonusové několikastránkové přílohy, které jsou zdarma.

Komentáře

...