Výborná norská bujabéza

Silný rybí vývar plný masa a mořských plodů je velmi posilňující.

Suroviny na 4 porce:

½ chilli papričky

2 stroužky česneku

Také vás může zajímat ...

1 mrkev

½ fenyklu

1 velká cibule

olivový olej

šafrán

konzerva drcených rajčat

rybí vývar

pivo – světlý ležák

krabí nohy či klepeta

slávky

kousek lososa

nakládané papriky v oleji

blanšírované krevety

sůl

Postup:

Do hrnce vlijeme olivový olej – na něm osmahneme chilli a česnek, přidáme mrkev s cibulí, fenykl, opět osmahneme, přidáme špetku šafránu, osmahneme, vlijeme rajčata, orestujeme, zalijeme rybím vývarem a vaříme 2 hodiny. Krabí nohy v kloubech rozkrojíme, vyjmeme maso, které ponecháme stranou a skelet vložíme do vývaru. Z filetu lososa stáhneme kůži a maso nakrájíme na menší kostky.

Nakládanou papriku nakrájíme na nudličky, vložíme do polévky, zalijeme pivem, přidáme lososa, slávky, opatrně zamícháme, povaříme 3 minuty a servírujeme. Krabí maso vložíme minutu před dokončením.

Do talíře vkládáme krevety, zalijeme vařící polévkou a servírujeme.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...