Zavařujeme houby

Příprava: 35 minut, Náročnost: 2, Cena: 10 Kč

Zavařené houby nikdy hned nekonzumujeme, musíme je nechat uležet 3 týdny v chladnu a temnu.

Suroviny:

Sladkokyselý nálev

Také vás může zajímat ...
  • 750 ml voda
  • 250 ml ocet
  • 1 lžíce sůl
  • 1 lžička cukru

Přísady

  • bobkové listy
  • hořčičné semeno
  • kuličky pepře
  • nového koření
  • sůl

Na 1 litr vody dáme 20 g soli 3 cibule 1 kg směsi houby

Postup

  1. Svaříme vodu s octem, cukrem a se solí a přivedeme nálev k varu a ihned odstavíme.
  2. Očistíme houby, malé necháme celé a další podle potřeby nakrájíme a necháme je lehce povařit v osolené vodě, zhruba 5 minut.
  3. Do připravených sklenic dáme na dno jeden menší bobkový list, několik kuliček pepře a nového koření a ¼ lžičky hořčičného semene. Pak přidáme předvařené houby, zalijeme je vychladlým nálevem, uzavřeme a sterilujeme zhruba 30 minut při teplotě vody 100 °C..
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...