Můj kousek štěstí

Zavařujeme houby

Příprava: 35 minut, Náročnost: 2, Cena: 10 Kč

Zavařené houby nikdy hned nekonzumujeme, musíme je nechat uležet 3 týdny v chladnu a temnu.

Suroviny:

Sladkokyselý nálev


  • 750 ml voda

  • 250 ml ocet

  • 1 lžíce sůl

  • 1 lžička cukru


Přísady

  • bobkové listy

  • hořčičné semeno

  • kuličky pepře

  • nového koření

  • sůl


Na 1 litr vody dáme 20 g soli 3 cibule 1 kg směsi houby

Postup


  1. Svaříme vodu s octem, cukrem a se solí a přivedeme nálev k varu a ihned odstavíme.

  2. Očistíme houby, malé necháme celé a další podle potřeby nakrájíme a necháme je lehce povařit v osolené vodě, zhruba 5 minut.

  3. Do připravených sklenic dáme na dno jeden menší bobkový list, několik kuliček pepře a nového koření a ¼  lžičky hořčičného semene. Pak přidáme předvařené houby, zalijeme je vychladlým nálevem, uzavřeme a sterilujeme zhruba 30 minut při teplotě vody 100 °C..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden