Zázvorové pivo

Svěží, mírně alkoholický nápoj pochází z Británie, kde je velmi oblíbený také jako limonáda.

Suroviny:

30 g čerstvého zázvoru

500 g cukru krystal

Také vás může zajímat ...

2 citrony

5 l vody sušených pivních kvasnic

Postup:

  1. Zázvor oloupeme a nožem na plocho jej rozdrtíme.Dáme ho do velké mísy, zasypeme cukrem a zalijeme vroucí vodou. Z citronů vymačkáme šťávu a přilijeme ji ke směsi.
  2. Sušené pivní kvasnice zalijeme v hrníčku vlažnou vodou. Necháme 3–4 minuty oživit a vlijeme do zázvorové směsi.
  3. Promícháme a necháme 24 hodin stát. Nápoj přecedíme do čistých lahví přes plátno a uzavřeme je korkovou zátkou. Nad hladinou musí zůstat nejméně 3 cm volného prostoru na tvořící se oxid uhličitý. Zázvorové pivo podáváme dobře vychlazené ve vysokých sklenicích.
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...