Zelí omlazuje a čistí

Užívá se při avitaminózách, chorobách žlučníku, jater, žaludku a střev. Šťáva z bílého zelí čistí krev, působí hojivě na žaludeční a dvanácterníkové vředy. Kyselé zelí je dostupné pro každého a mnoho nestojí.

Může nahradit nedostatek jiné zeleniny. Všechny živiny se v ní vyskytují v optimálních poměrech. Zelí významně posiluje imunitu, ničí střevní bakterie. zaručí pravidelní vyprazdňování, harmonizaci ledvin a odstranění problémů žlučníku a jater. Zelí je přírodním omlazovacím prostředkem. Ten, kdo zelí konzumuje pravidelně, může významně ovlivnit proces stárnutí.

Aby zelí mělo svůj léčivý efekt, je třeba je konzumovat denně v množství jedné kompotové misky a je dobré ho občas dochutit přidáním cibule a olivového oleje.

Kombinujte s karotkou

Také vás může zajímat ...

To nejcennější, co na zelí je, je jeho vysoký obsah síry a chloru a poměrně vysoký obsah jodu. Spojení síry s chlorem je účinné při čištění sliznic zažívacího ústrojí za předpokladu, že se šťáva pije syrová. Nadměrná plynatost po ní může být známkou abnormálního nahromadění jedovatých odpadových látek v zažívacím ústrojí.

V tomto případě se doporučuje střeva nejprve pořádně vyčistit tak, že denně, po dva týdny, pijete karotkovou šťávu čistou nebo smíchanou se špenátovou. Dobrá je i kombinace karotkové šťávy se zelnou. Zelí chrání před stresem, nedostatkem vitamínu C a ještě se po něm dobře spí. Na paradontózu žvýkejte kysané zelí.

Pro výrazné zlepšení vykašlávání se osvědčila směs zelné šťávy s medem v poměru 1:1, která se pije po doušcích během dne.

Pozor na velkou konzumaci zelí si musí dát jen lidé s poruchami štítné žlázy..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...