Můj čas na kafíčko

10 bojovníků s rakovinou

Po padesátce vám onemocnění touto chorobou hrozí mnohem častěji. Proto byste měla natrvalo jako prevenci zařadit do jídelníčku minimálně desítku potravin, které se s rakovinou dokážou úspěšně prát.

I v nejtěžší fázi nemoci jsou tyto „zázračné“ potraviny schopné podpořit organismus. I když ji samozřejmě nevyléčí, významně podpoří její léčbu. Zdravá výživa totiž není důležitá jenom pro udržení dobré fyzické kondice. Když tělu dodáváme pravidelně zdravé, léčivé látky, uchováme si déle mládí a mnohonásobně ho posilujeme. Naše tělo tak získává zdroje obrany i proti tak závažnému onemocnění, jako je rakovina. Ukážeme vám, co nám všem nejvíc prospívá.

1. Česnek
Posiluje imunitu jako žádná jiná potravina. Napomáhá čištění krve a aktivuje buňky imunitního systému. Jako ochranu proti rakovině žaludku a střeva je třeba pravidelně do jídelníčku zařazovat česnek syrový i tepelně upravený.

2. Fazole
Představují především velmi mnoho vlákniny. Fytolátky obsažené ve fazolích působí blahodárně na organismus, zpomalují proces stárnutí buněk a brání genetickým poškozením jejich struktury.

3. Mrkev
Chrání organismus před rakovinou močového měchýře. Nejlepší je samozřejmě jíst mrkev syrovou. Je v ní mnoho beta-karotenu a antioxidantů. Játrům zase pomáhá vařená.   4. Brokolice Je nejenom silným antioxidantem, ale navíc výrazně povzbuzuje také veškeré síly organismu k boji s onemocněním.

Mrkev v prevenci pokaždé zaboduje!

5. Cayenský pepř
Ostrá koření, jako kayenský pepř, mezi jiným organismus prohřívají, urychlují látkovou výměnu a zároveň také dezinfikují tkáně vnitřních orgánů. Přidávejte špetičku pepře do obvyklých jídel a podporujte svůj organismus posílením protirakovinné obrany.

6. Houby
Pomáhají v boji s rakovinou a předcházejí jejímu vzniku. Nejlepší léčebné účinky mají houby asijské: kordyceps, maitake, shiitake, reishi a hlíva ústřičná, které koupíme buď sušené v bylinkářství a některé čerstvé už i běžně v prodejnách zeleniny. Jejich bílkovina je organismu cizí a ten je pak nucen produkovat nové, neobvyklé fermenty. „Fungoterapie“ – léčení houbami – mobilizuje imunitu a upevňuje zdraví.

Účinkuje syrový, ale i tepelně upravený.

7. Maliny
Brání vzniku rakoviny v trávicím traktu – včetně tlustého střeva, protože obsahují mimořádně vysoké množství antioxidantů. Maliny také chrání před rakovinou konečníku. Napomáhají odvádění toxinů z organismu a usnadňují trávicí proces.

8. Zelený čaj
Pouze přírodní zelený čaj má protirakovinné účinky. Obsahuje antioxidanty zpomalující proces rozvoje rakoviny plic a trávicího traktu. Vybírejte opravdu čistý přírodní produkt bez úprav, jenom takový má léčebný účinek.

9. Rajčata
Nejlepší je jíst rajčata denně! Rajče je v boji s rakovinou cenným spojencem. Lykopen, který zbarvuje plody rajčete do krásné červené barvy, chrání organismus před zabijáckými buňkami a snižuje také riziko vzniku srdečních onemocnění. Také snižují pravděpodobnost vzniku rakoviny prostaty o 35 %!

10. Kurkuma
Toto koření má rovněž obranný účinek při rakovině prostaty. Obsahuje látku kurkumin, zpomalující růst kmenových rakovinných buněk a zmenšující jejich počet. Léčebná pomoc  kurkumou je široce uplatňována při nejrůznějších typech rakoviny.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden