Lahodné dýňové placičky

Suroviny:  ½ dýně Hokkaido  1 batát  2 vejce  2 stroužky česneku  špetka soli, pepře a kurkumy  1 hrnek řepkového oleje Postup:  Dýni důkladně omyjeme, očistíme a zbavíme všech velkých semínek. Nakrájíme ji na kostky.

Batát zbavíme slupky a nakrájíme také na menší kostky. Dýni i batát nastrouháme nahrubo v robotu, přidáme vejce, sůl, pepř, kurkumu a prolisovaný česnek.  Směs promícháme tak, aby se vejce rozprostřelo.

Také vás může zajímat ...

Olej rozpálíme v hluboké pánvi a smažíme malé placičky. Hodí se jako příloha, nebo i samosatné jídlo.

Upečte ji

Pečení dokáže s dýní opravdu divy – její šťáva zkaramelizuje, dužnina zvláční, barva se zvýrazní. Podáváme ji samostatně, s bramborami, kaší či jako přílohu k masu. Dýni Hokkaido zbavenou vnitřní části se semínky (Hokkaidó není třeba oloupat) nakrájíme na půlměsíčky.

Oloupeme 10 stroužků česneku a plochou stranou nože ho trochu rozmáčkneme. Troubu předehřejeme na 180 °C. Dýni i česnek rozložíme na pekáč, zakápneme sezamovým a olivovým olejem, posypeme cukrem a dochutíme solí, pepřem a kmínem.

Posypeme oreganem a pečme asi 30 minut..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...