Můj čas na kafíčko

Heidi Janků: Proč se sama pořád tak týrá?

Oblíbená a stále svůdná zpěvačka Heidi Janků (56) si v loňském roce prošla naprostým peklem! Uvězněná ve svém luxusním domě, kde zůstala sama, se rozhodla ukončit období smutku. Pomáhá jí její tajný miláček?

Vánoce jsou pro ni nejsmutnější čas. Před dvěma roky začalo pro zpěvačku Heidi Janků (56) peklo na zemi! Nejdřív nečekaně zemřela její nejlepší kamarádka, zpěvačka s nádherným hlasem Věra Špinarová (†65). Bylo to o to horší, že odešla na věčnost necelý měsíc před jejich společným koncertním turné s názvem „Věra a Heidi“. Ještě pár dnů před tím se obě zpěvačky těšily na svou velkou společnou show. Byly důvěrné kamarádky, i když jejich vztah na začátku byl na bodu mrazu. Mohl za to rozchod mezi Ivem Pavlíkem (†84) a Věrou Špinarovou, kteří spolu měli syna Adama (43). Když se rozváděli a hudebník začal žít s Heidi, ostravská ikona nemohla Heidi přijít ani na jméno! „Nezáviděla mi, že mám jejího exmanžela. Vadilo jí, že moje kariéra šla výš a její stagnovala,“ řekla Heidi, kterou kamarádi odrazovali od vztahu s mužem, o třicet let starším a považovali ji za zlatokopku.

Nezanevřela na mužské?

Dvě smrti jejích nejbližších ji zlomily

Je to více než rok, co ji navždy opustil i její manžel, se kterým prožila skoro 30 let života. „Pořád mi moc chybí. Nevím, jestli to někdy přestane bolet,“ řekla. V období, kdy se konal pohřeb Věry Špinarové, se Heidi i její syn Adam začali bát o zdraví Iva. Začal být často unavený, vyčerpaný, skleslý a trápily ho bolesti zad. Týden před svou smrtí zkolaboval. Tři dny po převozu do nemocnice bohužel umřel. Navzdory své pověstné vitalitě, kdy byl pro Heidi do poslední chvíle manželem plným síly i humoru, prý už jeho srdce  dlouho fungovalo jen na zhruba třicet procent. „Je to smutný, že už tu se mnou není, ale vím, že si prožil hezký život,“ vzpomíná osamělá Heidi posmutněle.

Manžela milovala nadevše.

Zůstala opuštěná ve velikém domě

Jak se to odrazilo na její psychice? Oba žili velmi aktivní život, stále byli vidět bok po boku a nehnuli se od sebe. Když manžel zemřel, zůstala náhle Heidi opuštěná a osamělá. Sice v luxusním domě, ale bez vlastních dětí a bez kohokoli. Zůstala aspoň v kontaktu s Ivošovým synem Adamem. To jí ovšem nenahrazovalo lásku. Ivošův pohřeb měl být tečkou za vším utrpením.

Cizí muži ji zvou neustále na kafe

Tehdy na to všechno utrpení byla sama, ale jak je na tom dnes? Je v jejím životě konečně mužský, se kterým se může dělit o své radosti i strasti? Nedávno se zdálo, že našla v útěchu v náruči hudebníka Štěpána Karleše (51), který ji doprovází s kapelou na koncertech. Ten byl i dobrým přítelem jejího zesnulého muže Iva Pavlíka. Očividně spolu trávili spoustu času a muzikant jí byl oporou ve složitých situacích. Našli k sobě ti dva společnou cestu? „Jsem ráda, že v noci z koncertů nejezdím sama, ale víc mezi námi není,“ dodala, Heidi s tím, že prý jsou jen kamarádi. To se ale nikomu nechce věřit a není se čemu divit. Je zvláštní, aby jí vozil večer domů, byl pořád s ní a byl jenom kamarád!  Nebojí se spíš Heidi přiznat nový vztah, aby neprožila další bolest, kdyby jí to nevyšlo? „Asi rok po úmrtí Ivoše mi začali psát cizí muži a zvát mě na kafe, ale mám v sobě zatím blok. Na všechny muže koukám jako na kamarády, zatím v nich nejsem schopná vidět možného partnera.“

V minulosti se jeden čas nemohly ani cítit!?

Únos malého synovce jí vyděsil!

V jejím náročném období jí ještě přitížila její nevlastní bývalá snacha Renata Figurová (38). Dozvěděla se, že jejího synovce Tomáška (4) zřejmě unesla, a odmítá ho vydat jeho otci. „Když jsem zjistila,  že po něm pátrá policie i Interpol, bála jsem se nejhoršího, že už nebude mezi námi,“ prozradila.  Boj o chlapečka  začal téměř okamžitě po pohřbu Pavlíka. Nejvíce ji děsilo, že by mohl být v zajetí nějaké sekty. „Nikdy nevíte, co to je za lidi. Mohou děti zneužívat a ubližovat jim,“ řekla Heidi. Tomášek se po několika měsících naštěstí našel a dnes už je u svého otce. Heidi přiznává, že  ve strachu žije ale stále, protože bývalá snacha je už propuštěná a neví se, co se s malým bude dít dál. Bude mít už klid?

O Štědrém dnu byla sama a v depresích?

I ve svátečním vánočním čase na každého doléhá stýskání po těch, kteří tu už s námi nejsou. Heidi stále není plně vyrovnaná s osudem, který ji postihl. Nechtěla zůstat doma sama, aby se dál utápěla v bolesti a stesku, a tak se na Štědrý den prý vydala za Ivošovou dcerou Yvonne (58), kterou měl z prvního sňatku s manželkou Zuzanou. Vzhledem k tomu, že jsou skoro stejně staré, tak si prý spolu celý život dobře rozumí a jí Yvonne přivítala s otevřenou náručí. Obě si tak zavzpomínaly na dávné časy. S sebou si Heidi vzala jen svého psího kamaráda, ročního knírače Edu, který ji doprovází na každém kroku. Blýskne se jí už na lepší časy?

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden