Špagety po toskánsku

Suroviny:  200 g špaget  2 stroužky česneku  80 g anglické slaniny  80 g rukoly  3 lžíce olivového oleje  1 limeta  1 lžička kaparů  ½ lžičky pálivé kořeněné pasty  2 lžíce čerstvě strouhaného parmazánu  sůl

Postup:

Také vás může zajímat ...

V dostatečně velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu.

Těstoviny uvaříme na skus podle návodu na obalu. Pak je slijeme a necháme okapat. Mezitím oloupeme stroužky česneku a prolisujeme je nebo velmi najemno nasekáme. Anglickou slaninu nakrájíme na tenké nudličky. Rukolu očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Lístky pokrájíme na tenké proužky.

Limetu opláchneme v horké vodě, najemno nastrouháme asi 1 lžičku kůry a vymačkáme 2 lžíce šťávy.

Olivový olej rozpálíme v pánvi.

Opékáme dozlatova slaninu; trvá to asi 4 minuty. Pak přidáme česnek, po minutě míchání vhodíme rukolu a necháme ji zvadnout. Do pánve přidáme limetovou kůru i šťávu a kapary (včetně nálevu) a pečlivě promícháme.

Nakonec vmícháme okapané těstoviny a všechno ještě jednou 3–4 minuty opékáme. Osolíme, dochutíme pálivou pastou a posypeme přibližně dvěma lžícemi strouhaného parmazánu..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...