Moje sladké tajemství

Špagety po toskánsku

Suroviny:  200 g špaget  2 stroužky česneku  80 g anglické slaniny  80 g rukoly  3 lžíce olivového oleje  1 limeta  1 lžička kaparů  ½ lžičky pálivé kořeněné pasty  2 lžíce čerstvě strouhaného parmazánu  sůl

Postup:

V dostatečně velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu.

Těstoviny uvaříme na skus podle návodu na obalu. Pak je slijeme a necháme okapat. Mezitím oloupeme stroužky česneku a prolisujeme je nebo velmi najemno nasekáme. Anglickou slaninu nakrájíme na tenké nudličky.
Rukolu očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Lístky pokrájíme na tenké proužky. Limetu opláchneme v horké vodě, najemno nastrouháme asi 1 lžičku kůry a vymačkáme 2 lžíce šťávy. Olivový olej rozpálíme v pánvi.

Opékáme dozlatova slaninu; trvá to asi 4 minuty. Pak přidáme česnek, po minutě míchání vhodíme rukolu a necháme ji zvadnout. Do pánve přidáme limetovou kůru i šťávu a kapary (včetně nálevu) a pečlivě promícháme.

Nakonec vmícháme okapané těstoviny a všechno ještě jednou 3–4 minuty opékáme. Osolíme, dochutíme pálivou pastou a posypeme přibližně dvěma lžícemi strouhaného parmazánu..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden