Moje šťastná hvězda

Plánuje konec kariéry! Tají vážnou nemoc?

Vždy vitální herečka Jiřina Bohdalová (88) před pár dny odehrála premiéru hry Gin Game, na kterou se měsíce tvrdě připravovala společně s kolegou Milanem Kňažkem (74). V hledišti se objevilo spoustu známých osobností.

Svou maminku v akci si nenechala ujít ani dcera Simona Stašová (64) a Jiřinin přítel Lubomír Focko (65). Na premiéře, jako vždy, nezklamala, a všichni byli z jejího výkonu nadšení. O to smutnější je, že šlo o Jiřininu poslední premiéru v jejím hereckém životě.

Rozhodla se totiž s herectvím skoncovat, a to i přesto, že to byla její celoživotní vášeň. Má sice ještě pořad v televizi, ale to se prý s divadelními prkny nedá příliš srovnávat. Její nejbližší mají z konce její kariéry radost, protože si podle nich zaslouží odpočinek. Jak to ale vnímá Bohdalová? Ve svém životě se chce zaměřit i na jiné věci, než na kariéru.

Trápí jí zdraví

Té už, podle většiny svých známých, obětovala skutečně hodně. Proslýchá se však, že její odchod z branže není tak úplně dobrovolný.

Před pár týdny ji museli hospitalizovat v nemocnici, a to ne poprvé. Zdraví ji začalo trápit zhruba před šesti lety, kdy musela podstoupit operaci kolena. Dlouhou dobu herečku svíraly bolesti, než se rozhodla začít s tím něco dělat. Rok po operaci dostal zase zabrat kotník, který musel do ortézy. Bohdalová dokonce strávila nějaký čas na invalidním vozíku, protože nebyla schopná chůze.

Poté následovaly problémy s dechem, které ji vlastně pronásledují dodnes. „Mám malou rozedmu plic,“ svěřila se herečka, což je vlastně chronické a téměř nevyléčitelné omezení. Na kontě má skutečně spoustu zdravotních potíží, ale stále se tváří nezlomně.

Co fanouškům tají?

Každou nemoc nebo zdravotní obtíž se vždy snažila zlehčit, aby si o ní nikdo nedělal starosti. Nemá ráda lítost a vždy se raději se vším popasuje v tichosti a sama. Jak je to ale ve skutečnosti? Možná je to s jejím stavem vážnější, než na sobě dává znát, a konec kariéry už byl skutečně neodkladný.

Nicméně v téměř devadesáti letech by zatoužil po odpočinku asi každý z nás. Jiřina se teď bude víc věnovat rodině, a především partnerovi Lubomírovi, se kterým chce trávit co nejvíc času. Proslýchá se také, že by se za něj ještě ráda provdala. I to může stát za jejím odchodem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden