Moje sladké tajemství

Magie jarní rovnodennosti

V germánštině a keltštině se tomuto dni říkalo Ostara podle bohyně jara a plodnosti. Byl to čas, na který se všichni těšili, protože od této chvíle začalo opět postupně převládat světlo nad tmou. Oslavoval se návrat života na zem, probuzení přírody, nová životní síla. Protože přírodní magie velmi silně vnímá koloběh roku, byl tento den důležitý pro všechny čaroděje a čarodějky.

Aby se vyplnilo přání…

Pořiďte si semínka trávy. Do jednoho z nich pošeptejte své přání a semínko zasaďte. Na vzrostlou trávu pak položte něco, co se týká vašeho přání. Chcete-li mít například více peněz, uschovejte na trávu minci. Můžete na ni usadit i velikonoční vajíčko, které je symbolem plodnosti. l

Na Velikonoce nabarvěte vajíčka a ozdobte je grafickým symbolem, který vyjadřuje to, co si přejete. Může tam být jednoduchý symbol, ale i runa apod.

Vajíčko si také můžete popsat přáními, poté ho uvařit a sníst. Přání by se následně měla vyplnit.

Aby nastala harmonie…

Na různých místech svého bytu či domu zapalte páry bílých a černých svící, které budou symbolizovat světlo a tmu. Tímto rituálem se prostor ve vašem obydlí dostane do dokonalého souladu.

V tento den bývalo také velmi dobré si něco nového koupit či ušít na sebe. Staré věci se třídily a vyhazovaly, nové se naopak umisťovaly na místo starých.

Vyrobte si předmět, do kterého dáte papír se vším, čeho se chcete ve svém životě zbavit. Předmět přesně na den rovnodennosti spalte. Váš život by se měl dostat do rovnováhy. Nemělo by trvat dlouho a negativní věci by měly ze život a vymizet.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden