Moje šťastná hvězda

Chce hodit slavné manželství za hlavu kvůli milenci?

Až napotřetí našla herečka toho pravého. Nyní se ale ukazuje, že všechno není jenom růžové. Co začalo Zlatě na manželovi najednou tolik vadit?

Všichni jim jejich štěstí a lásku závidějí. Jak ale manželství ZLATY ADAMOVSKÉ (61) a PETRA ŠTĚPÁNKA (71) vypadá doopravdy? Ničí ho nejspíš neustálé hádky. Herečka si chce ještě užívat života, jak se jen dá, zato Štěpánek by si už nejspíš rád dopřál vytoužený klid.

V každém věku se člověk může zamilovat. Stejně tak v každém věku ale může přijít období, kdy člověk zjistí, že s tím druhým nenachází společnou řeč a že zůstávat spolu dál už nemá smysl.

Je snad tohle případ i Zlaty Adamovské (61) a jejího manžela Petra Štěpánka (71)?Temperamentní herečka totiž nesnese pomyšlení, že bude jen tak sedět doma a nic nedělat.

Zato pro Štěpánka je nicnedělání a užívání si důchodu splněný sen. A tak se údajně kvůli rozdílným názorům na to, jak trávit volný čas a co podniknout v budoucnu, často hádají.

Nejhorší chvíle v jejím životě

Poohlédla se snad kvůli tomu Zlata po jiném muži? Ve svém životě už zažila hodně zklamání. To největší jí uštědřil její bývalý manžel Radek John (65). Ten ji totiž dlouho podváděl, aniž ona by něco jen v nejmenším tušila.

Když se pak dozvěděla, že žije dvojí život a že má partnerku, se kterou dokonce počal dítě, myslela si, že už nikdy nebude šťastná. Navíc se o jeho podvodu dozvěděla jen díky obrovské náhodě.

John totiž jednoho dne boural, u čehož se prozradilo, že v autě převážel dětskou autosedačku. Od známých a z médií se pak Adamovská dozvěděla celou pravdu.

Dlouhou dobu žila v jedné velké lži. Není se tedy čemu divit, že nemohla uvěřit vlastním očím. Byla to pro ni rána, která ji hluboce poznamenala.

Přesto se po letech dokázala otřepat a znovu se zamilovat. Se Štěpánkem se ale dlouhá léta míjeli a nenacházeli k sobě cestu. Ačkoli dnes působí jako sehraný pár, který vždycky drží při sobě, ne vždy tomu tak bylo.

Zpočátku se vůbec nemuseli

K jejich prvnímu setkání došlo v roce 1981, a to při natáčení pohádky O stříbrném a zlatém vajíčku. Ve snímku hráli zamilovaný pár, ale ve skutečnosti se příliš nemuseli.

Adamovské tehdy přišlo, že Štěpánek je na ni až příliš slavný a také až příliš starý. Pro Štěpánka byla zase Adamovská jednou z těch mladých, nezkušených hereček, s nimiž nemá cenu ztrácet čas.

A tak se vídali a mluvili spolu jenom před kamerami. Podruhé se setkali před kamerou v roce 1985, ale ani tehdy si k srdci příliš nepřirostli. Ke všemu byli oba zamilovaní do někoho jiného.

Štěpánek měl tehdy oči jenom pro o čtrnáct let starší režisérku Vlastu Janečkovou (†77). Dokonce si ji vzal za ženu a zůstali spolu až do její smrti v roce 2012.

Jeden druhému se stal oporou

Mezitím co Štěpánek žil spokojený život s jednou ženou, Adamovská si procházela pořádnými peripetiemi. Hned dvakrát se stihla rozvést.

Ten první rozvod odbyla v roce 1984 s manažerem a hudebníkem Vadimem Petrovem (62), ten druhý s již zmíněným Radkem Johnem v roce 2010.

Se Štěpánkem se naposledy setkala v době, kdy se právě rozváděla a také začínala hrát v oblíbeném seriálu Ordinace v růžové zahradě. Štěpánek totiž získal roli v tomto seriálu také. Teprve tehdy si začali rozumět.

Zjistili, že mají některá témata společná, mají stejný pohled na život a dokážou se spolu i zasmát. Oba tehdy prožívali velmi těžké chvíle.

Štěpánek se vzpamatovával ze smrti své milované ženy, ona zase ze zrady člověka, kterého celá dlouhá léta milovala. Byli si navzájem oporou, až jednoho dne zjistili, že by spolu chtěli být napořád.

Začali si lézt na nervy?

Jak dnes s úsměvem Adamovská vzpomíná, Štěpánek se na ni až díky Ordinaci přestal dívat skrz prsty. Byl překvapený, kolik toho dokáže a co všechno stihne.

Už tehdy si pochvaloval, že Zlata zvládne všechny mužské práce, o čemž měl příležitost přesvědčit se na vlastní oči. Adamovské zase začalo imponovat, jak moc je galantní a pozorný, a také že se nenechá hned odbýt.

Proto se rozhodli zpečetit svůj svazek svatbou. Jak je ale známo, lidé, kteří spolu tráví čas jak v soukromém, tak pracovním životě, si přece jen občas začnou lézt na nervy.

A to je zřejmě i jejich případ. Drobné neshody, kterých si dříve vůbec nevšímali, nebo jim připadaly malicherné, se začaly ukazovat ve zcela jiném světle.

Adamovská chtěla vždycky hodně cestovat. Když totiž byla mladá, bohužel tu příležitost neměla. A tak se snaží dohánět, co se dá. A tak s manželem hojně cestují. Nyní se ale začíná ukazovat, že Štěpánek vlastně o cestování nestojí.

Raději je doma sám s manželkou nebo se svými přáteli. Adamovská má sice takový druh zábavy také ráda, ale mnohem raději prý tráví čas mimo domov.

A právě z tohoto důvodu měly vzniknout jejich největší potíže. Herečka mu má neustále spílat a domlouvat mu, jenže Štěpánek je tvrdohlavý a hned tak si něco rozmluvit nedá.

Dokonce se začalo mluvit o tom, že zatímco před kolegy a při hraní dělají, že je mezi nimi všechno v pořádku, doma začíná ta pravá Itálie.

Jak je známo, Zlata Adamovská je žena od rány a nic si nenechá líbit. Také nemá ráda, když jí někdo odmlouvá.
Kvůli tomu má Štěpánek doma trávit čím dál méně času.

Raději si nabírá novou a novou práci. To ale Zlatu náramně štve. Chce, aby se jí manžel věnoval a sem tam se řídil jejím přáním. Těch je prý ale v posledním roce tolik, že už Štěpánka přestává bavit být manželce po vůli.

Dvoří se jí mladší muž

Letos v červnu uplyne sedm let od jejich svatby a právě sedmý rok bývá ve vztazích krizový. Partneři si začínají lézt na nervy, hledají na sobě vzájemně chyby a nechtějí se tolerovat. Je to snad i jejich případ?

Adamovské prý došla trpělivost a nechce se podle všeho manželovi přizpůsobovat. Proto se měla rozhodnout užívat si života po svém. I kdyby měla jezdit na dovolené sama.

Možná ale sama přece jen cestovat nebude. Zlata je pořád velmi žádaná a proslýchá se, že by se jí momentálně měl dvořit mladší muž. A to jí prý velmi imponuje.

Copak je ale schopná vyměnit svou životní lásku za krátkodobé pobavení? Nebo jí v životě přece jen chybí nějaké vzrušení, a to tak, že bez něj už dál nedokáže žít? Teď je jen otázka, zdali se přes to manželé dokážou přenést. Byla by škoda všechno zahodit

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden