Staré dobré časy

Zabrzdil před radnicí a šel dojednat svatbu

Staré dobré časy

Jak si něžná a romanticky založená Jana vzala nezvladatelného oblíbence běsů a krásných žen Bláznivého Petříčka.

Říká se, že protiklady se přitahují. Příkladem mohli být i tichá Jana Boušková a bouřlivák Petr Svojtka. Jenže jejich manželství rozdělila smrt určitě dřív, než by si byli přáli.

Slavný herec, vyhlášený krasavec Svojtka a ženy, to by bylo povídání na dlouhé hodiny. Mohli bychom začít třeba už na gymnáziu, kde fešný mladík získával srdce svých spolužaček recitací romantických básní.

Skončil u špinavého nádobí

Pokračovat bychom mohli o pár měsíců později. Svou velkou lásku ze studií na DAMU, pohlednou Moniku Švábovou (*1946) dokonce po srpnové okupaci v roce 1968 přemluvil ke společné emigraci. Zamilovaný pár se skutečně vydal do Anglie. Tam však mladí narazili na tvrdou realitu. Místo toho, aby je tamní vtáhli na divadelní jeviště, musel Petr Svojtka vzít zavděk místem myče nádobí v jedné z londýnských restaurací.

Vždycky měl po ruce „náhradnici“

A protože se shodli na tom, že si budoucnost představují přece jenom jinak, v tichosti se

Zbývá vám 79% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden