3 potraviny, které vás v zimě zahřejí

Zůstat v zimě u stejného jídelníčku by mohlo mít za následek, že si tělo začne teplo a energii hledat jinde. Třeba ve sladkých jídlech. Co tedy konzumovat? Do stravy určitě zařaďte tyto tři teplejší a výživnější potraviny.

1. Houby: Jsou vitaminovou a minerální bombou. Jejich pravidelná konzumace zvyšuje odolnost imunitního systému proti infekci a chrání tělo před volnými radikály, které stojí za vznikem nádorového bujení a stárnutí organismu.

Také vás může zajímat ...

Pomáhají také se snižováním cholesterolu v krvi, díky čemuž zabraňují vzniku kornatění cév, infarktu myokardu či mozkové mrtvice.

2. Oříšky: Mandle mají nejvíc vlákniny, lískové oříšky zase snižují cholesterol, vlašské ořechy pak zklidňují nervy. Dopřát si můžete také kešu oříšky, které pomáhají při revmatu, a para ořechy podle některých zdrojů dokonce chrání před zákeřnou rakovinou.

3. Vejce: Jsou považována za superpotravinu. Mají nejvyváženější obsah nutričně významných látek, obsahují skoro všechny důležité vitaminy a jsou dobře stravitelná. Některé mastné kyseliny ve vejcích mají antitrombotické, antiaterosklerotické a antizánětlivé vlastnosti a jejich zvýšená konzumace působí jako prevence vzniku kardiovaskulárních chorob.

.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...