7 dobrých zásad při mražení potravin

– Potraviny, které budete mrazit, musí být čerstvé.

– Předvařené a tepelně upravené pokrmy musí být před mražením prudce zchlazené, zamezí se množení mikroorganismů.

– Mražené pokrmy označte vždy štítkem, na kterém bude datum mražení a druh potraviny.

– Na balení potravin používejte čistý alobal, mikrotenové sáčky, fólii nebo plastové dózy na potraviny. Nikdy nepoužívejte kovové, porcelánové, keramické a skleněné nádoby.

Také vás může zajímat ...

– Z igelitu vytlačte nebo vysajte veškerý vzduch a sáček vzduchotěsně uzavřete.

– Zeleninu a ovoce zmrazujeme v dávkách, které potřebujete na jedno použití, nebo tak, aby se jednotlivé dávky daly lehce oddělit.

– Do mrazáku rozhodně nepatří hlávkový salát, syrové brambory, křen vcelku, ředkvičky, syrová cibule, banány, kefír, syrová vejce ve skořápce, pudink nebo pokrmy se škrobovou moučkou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...