Moje chvilka pohody

7 dobrých zásad při mražení potravin

- Potraviny, které budete mrazit, musí být čerstvé.

- Předvařené a tepelně upravené pokrmy musí být před mražením prudce zchlazené, zamezí se množení mikroorganismů.

- Mražené pokrmy označte vždy štítkem, na kterém bude datum mražení a druh potraviny.

- Na balení potravin používejte čistý alobal, mikrotenové sáčky, fólii nebo plastové dózy na potraviny. Nikdy nepoužívejte kovové, porcelánové, keramické a skleněné nádoby.

- Z igelitu vytlačte nebo vysajte veškerý vzduch a sáček vzduchotěsně uzavřete.

- Zeleninu a ovoce zmrazujeme v dávkách, které potřebujete na jedno použití, nebo tak, aby se jednotlivé dávky daly lehce oddělit.

- Do mrazáku rozhodně nepatří hlávkový salát, syrové brambory, křen vcelku, ředkvičky, syrová cibule, banány, kefír, syrová vejce ve skořápce, pudink nebo pokrmy se škrobovou moučkou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden