Čočková polévka po francouzsku

Vydatná čočková polévka s masem vychází z tradičního francouzského receptu, kdy klobásu nahradíme hovězím masem. Je hutná, posilující a rozhodně se hodí jako hlavní pokrm.

Ingredience: 500 g zelené čočky, 400 g hovězího krku, 2,5 l vody, 1 cibule, 1 větší mrkev, 1 menší pórek, 1 lžička celého římského kmínu, 1 lžička celého fenyklu, 3 bobkové listy, 2 snítky tymiánu, 4 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, 30 g másla, 200 g zakysané smetany, mletý pepř, sůl

Postup: Ještě než dáme vařit čočku, založíme netradiční hovězí vývar.
Maso nakrájíme na větší kusy, osolíme, promícháme s paprikou a osmahneme. Když krk změkne, zalijeme ho vodou a přidáme rozpůlenou cibuli a vaříme do úplného změknutí masa. Čočku si namočíme už den dopředu, vodu pak slijeme a čočku ještě propláchneme.

Celer, mrkev a pórek nakrájíme na kostičky a na oleji pozvolna osmahneme. Pak přidáme scezenou čočku, římský kmín, bobkový list, fenykl, tymián a celé stroužky česneku, vše osmahneme a zalijeme vývarem bez masa, zakryjeme pokličkou a vaříme na mírném ohni doměkka.

Také vás může zajímat ...

Krátce před dovařením přidáme uvařené maso z vývaru, vyjmeme bobkový list, tymián, osolíme, opepříme, přidáme máslo a mírně zredukujeme. Polévku podáváme se zakysanou smetanou nebo klidně bez ní.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...