Moje šťastná hvězda

Aby zuby bílé byly!

Jste schopná udělat pro zářivý úsměv naprosto cokoliv? Ale to není vůbec třeba. Bílý chrup můžeme mít úplně všichni. Stačí jen vědět, jaké bylinky použít a jaké potraviny konzumovat.

Nemusíte ani utrácet tisíce korun za profesionální bělení zubů, které vám ve většině případů stejně zničí zubní sklovinu. Zapomeňte i na oblíbené bělidlo předchozích generací žen – citron. Ani ten není příliš šetrný. Jak dopřejete vašim zubům to nejlepší?

Ovoce a zelenina jsou základ

Mrkev, celer, jablka... Všechny tyto potraviny zbaví zuby žlutého plaku, a navíc si jejich konzumací promasírujete dásně, které se tak prokrví.

Jahody či jablko

Máte chuť na sladké? Dejte si jablko nebo jahody, klidně s medem nebo agávovým sirupem. Tak své zuby ani zubní sklovinu nepoškodíte a ještě ke všemu si při pravidelné konzumaci jablek a jahod zuby vybělíte.

Žvýkejte čerstvou bazalku

Už lidé ve starověkém Římě žvýkali lístky bylinek a měli tak nejen krásné zuby, ale i svěží dech. Ideálně se k tomuto účelu hodí máta nebo bazalka.

Vyčistěte si zuby kokosovým olejem

Bělicí účinky má i kokosový olej. Zbaví vás nejen pigmentových skvrn, ale i lehce zažloutlých zubů. Po každém vyčištění zubů si na prst dejte trochu kokosového oleje a krouživými pohyby ho roztírejte po zubech ze všech stran. Účinek kokosového oleje opět můžete zvýšit kombinací s mátou.

I šalvěj má bělicí účinky

Obdobný efekt jako máta nebo bazalka má dokonce i šalvěj. Všechny tyto zázračné bylinky ale konzumujte vždy pouze čerstvé. Bělicí účinky sušené i mražené bylinky postupem času ztrácejí. Jiné léčivé vlastnosti jim ale zůstávají i nadále.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden