Africký kotlík z cest Pavla Vítka

Koření si vozí Pavel Vítek ze všech exotických cest. Koření prostě miluje a jeho africký kotlík je toho jasným důkazem.

Ingredience: 800 g kuřecích stehenních řízků, 150 ml oleje na smažení, 1 kousek zázvoru, 5 stroužků česneku, 2 lžíce kari koření, 1 lžíce kurkumy, 1 lžička mletého koriandru. 1 lžička mletého římského kmínu. 1 lžička chilli, 2 cibule, petržel, mrkev, bílá ředkev, brokolice, 3 hrsti čerstvého špenátu, zelené fazolky, 3 rajčata, 300 ml suchého bílého vína, 4 lžíce rajčatového protlaku, šťáva z jednoho citronu, 1 sklenice kuřecího vývaru, sůl, pepř

Také vás může zajímat ...

Postup: V hlubším kastrolu si rozpálíme polovinu oleje a zprudka osmažíme zázvor, česnek a následně kousky kuřete. Vše vyjmeme a dáme stranou. Do výpeku dáme zbytek oleje a přidáme všechno koření a necháme ho rozvonět. Pak přidáme cibulku a postupně zeleninu od té, která má nejméně vody. Až bude vše mírně orestované, přilijeme víno.

Pak přijde na řadu protlak, citronová šťáva, kuřecí maso a česnek se zázvorem. Směs zalijeme vývarem a velmi mírně dusíme asi tak 2 hodiny. Poslední půl hodinu sundáme pokličku, aby směs ztratila přebytečnou vodu a zhoustla. Přichutíme solí a pepřem. Podáváme s rýží nebo vařeným bramborem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...