Americké cookies s čokoládou

Tyto výborné křupavé sušenky budete mít díky našemu receptu hotové raz dva. K odpolední kávě jsou jako dělané.

Ingredience: 220 g másla, sůl, 470 g hladké mouky, 2 vejce, 170 g cukru, 1 lžička prášku do pečiva, 170 g hnědého cukru, 1 ks libovolné čokolády, 1 lžička vanilkového cukru, 230 g lískových oříšků

Postup:

1. Připravte si všechny uvedené ingredience. Máslo nechte změknout na pokojovou teplotu. Čokoládu si nakrájejte na malé kousky o velikosti zhruba 1,5 cm. Pokud nechcete, aby byly sušenky moc sladké, zvolte čokoládu s vyšším obsahem kakaa. Volba je jen na vás.

2. Do velké misky přidejte mouku, vejce, cukr krystal, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Rozehřejte si máslo a nalijte ho do misky. Pečlivě zamíchejte.

3. Do hmoty přidejte hnědý cukr a špetku soli. Jako poslední při-dejte kousky čokolády. Zmrzlinovou lžící těsto promíchejte.

Předehřejte si troubu na 190 stupňů. Míchejte, dokud nebudete mít pevnou hmotu, ze které se dají sušenky vytvarovat.

5. Plech vyložte pečicím papírem a začněte tvarovat. Sušenky dávejte zhruba 3 centimetry od sebe, aby se neslepily. Aby byla jedna sušenka jako druhá, můžete si pořídit speciální plech na sušenky, ušetří vám to hodně práce a cookies budou jako ze žurnálu.

6. Předtím než je dáte do trouby, ozdobte je nasekanými kousky čokolády. Poté vložte do trouby a pečte 9 až 10 minut.

7. Po vyndání z trouby je nechte alespoň 20 minut vychladnout. Horké by se vám totiž mohly lámat. Cookies podávejte s kávou nebo jenom tak s mlékem. Pokud se vám nelíbí čokoládová varianta, můžete ji vyměnit za stále populárnější ovocnou. Vhodné jsou například maliny, jahody nebo třešně. Výborně chutnají i ty pomerančové. Fantazii se meze nekladou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...