Anglický biftek s vejcem

Milujete maso a pořádný flák bifteku? Tak to musíte vyzkoušet tento recept. A když do toho přidáte vejce, budete se olizovat až za ušima.

Superpotraviny: vejce, kokosový olej

Ingredience: 600 g hovězí svíčkové, kokosový olej, 40 g másla, mletý černý pepř, worcesterská omáčka, 4 vejce, 10 g hladké mouky, sůl

Postup: Očištěnou, odblaněnou svíčkovou nakrájejte na asi 3 cm silné plátky, naklepejte je a osolte, opepřete a potřete worcesterskou omáčkou.

Rychle je opékejte na kokosovém oleji 4 až 5 minut na každé straně. Tuk po opékání zaprašte moukou, osmahněte, zalijte vlažným vývarem, přidejte máslo a vařte. Vejce upečte na pánvi.

Servírujte tak, že maso dejte doprostřed talíře, přelijte ho šťávou , na něj položte volské oko, obložte zeleninou připravenou na anglický způsob a sterilovanou okurkou.

K biftekům podávejte hořčici, kečup a nadrobno nasekanou cibuli.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama