Aromatické nakládané sýry

Variace nakládaných sýrů je tou nejsprávnější tečkou. Můžete je podávat jen tak na prkénku, ale naše doporučení jsou nakládané sýry. Ty však musíte připravit 3 dny předem.

Ingredience:1 hermelín, 100 g 45% čedaru, 100 g nivy, 1 bal.olomouckých tvarůžků – tyčinek, 3 jarní cibulky, 2 bobkové listy, 1 chilli paprička, 2 snítky rozmarýnu, 5 kuliček růžového pepře, 2 stroužky česneku, 300 ml rostlinného oleje

Také vás může zajímat ...

Postup: Sýry nakrájíme na kostičky, olomoucké tvarůžky na kolečka, promícháme je s nakrájenou jarní cibulkou a naplníme jimi větší sklenici.Chilli papričku rozkrojíme jen podélně, jednu část dáme asi tak do poloviny a druhou navrch.

Zahřejeme olej v kastrůlku, přidáme do něj česnek nakrájený na plátky, bobkové listy, kuličky pepře a rozmarýn, kterému odrhneme lístky.

Na velice mírném stupni necháme směs asi tak 15 minut prohřát, aby se chutě spojily. Nemusíme míchat, jen občas zahýbeme kastrůlkem. Pak odstavíme a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Sýry ve sklenici zalijeme.Uzavřeme a necháme alespoň 3 dny v lednici uležet. Výborné budou tyto nakládané sýry s čerstvým chlebem a se skleničkou oblíbeného vína.

Použít můžete samozřejmě i jiné druhy sýrů, záleží na vaší chuti a fantazii.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...