Asijský puding z perel

Asijský puding se připravuje z manioku, přesněji z perel z manioku, který je dnes běžně dostupný. Je nejen chutný, ale hlavně je dávným zdrojem energie.

Ingredience: 100 g tapiokových perel, 250 ml vody, 300 ml kokosového mléka, sirup na oslazení, čerstvé ovoce nebo zavařenina na ozdobu

Postup: Tapiokové perličky dobře propláchneme, namočíme do vody a necháme je nasát vodou, nejlépe přes noc.Přebytečnou vodu slijeme. Přidáme kokosové mléko. Můžeme přidat třeba i mandlové, sójové. Povaříme na mírném ohni do zhoustnutí jako klasický pudink. Trvá to asi 5 až 10 minut, než perličky „zgelovatí“. Podle chuti během varu můžeme dosladit sirupem, medem nebo cukrem.

Ještě horký rozdělíme do nádobek a ozdobíme ovocem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama