Babiččin kynutý závin

Výborný kynutý závin bohatě plněný makovou náplní s čokoládou.

Příprava: 65 minut + 1 hod kynutí

Náročnost: ***

Cena za porci: 13 Kč

Suroviny na 10 porcí

Na těsto

– 250 g hladké mouky

– 250 g polohrubé mouky

– 1 balení vanilkového cukru

– špetka soli

– 25 g kvasnic

– 250 ml vlažného mléka

– 2 žloutky

– 1 vejce

– 120 g másla

Na náplň

– 180 g máku

– 270 ml mléka

– 120 g cukru

– 10 g másla

– 60 g strouhaného perníku

– 20 g čokolády

– ½ lžičky skořice

Postup

1. Do utřeného másla zamíchejte sůl, žloutky, vejce a cukr, třete asi 15 minut. Přidejte kvásek z kvasnic, trochy mléka a špetky cukru. Přidejte zbytek mléka a mouku. Zadělejte těsto a nechte ho kynout.

2. Mák zalijte mlékem a vařte 15 minut. Vmíchejte cukr, máslo, perník, čokoládu a skořici.

3. Těsto vyválejte a pomažte nádivkou. Stočte a přeneste na vymazaný plech. Pečte při 170 ºC asi 30 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...