Moje chvilka pohody

Babiččin kynutý závin

Výborný kynutý závin bohatě plněný makovou náplní s čokoládou.

Příprava: 65 minut + 1 hod kynutí

Náročnost: ***

Cena za porci: 13 Kč

Suroviny na 10 porcí

Na těsto

- 250 g hladké mouky

- 250 g polohrubé mouky

- 1 balení vanilkového cukru

- špetka soli

- 25 g kvasnic

- 250 ml vlažného mléka

- 2 žloutky

- 1 vejce

- 120 g másla

Na náplň

- 180 g máku

- 270 ml mléka

- 120 g cukru

- 10 g másla

- 60 g strouhaného perníku

- 20 g čokolády

- ½ lžičky skořice

Postup

1. Do utřeného másla zamíchejte sůl, žloutky, vejce a cukr, třete asi 15 minut. Přidejte kvásek z kvasnic, trochy mléka a špetky cukru. Přidejte zbytek mléka a mouku. Zadělejte těsto a nechte ho kynout.

2. Mák zalijte mlékem a vařte 15 minut. Vmíchejte cukr, máslo, perník, čokoládu a skořici.

3. Těsto vyválejte a pomažte nádivkou. Stočte a přeneste na vymazaný plech. Pečte při 170 ºC asi 30 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden