Moje chvilka pohody

Babiččin rumový perník

Rychlý perník s povidly a citronovou polevou, na kterém si pochutná celá rodina.

Příprava: 40 minut

Náročnost: **

Cena za porci: 6 Kč

Suroviny na 24 porcí

Na těsto

- 6 vajec

- 280 g pískového cukru

- 1 prášek do perníku

- 1 vanilkový cukr

- 130 ml mléka

- 110 ml oleje

- 300 g hladké mouky

- 2 lžíce kakaa

- 2 lžičky skořice

- 2 lžíce rumu

- 60 g nastrouhaných vlašských ořechů

- povidla

Na polevu

- 2 bílky

- citronová šťáva

- moučkový cukr

Postup

1. Žloutky ušlehejte do pěny s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidejte olej, kakao, ořechy a mléko. Na střídačku přidávejte mouku a vyšlehaný sníh z bílků. Nakonec vmíchejte rum a skořici. Těsto nalijte do vymazaného a vysypaného plechu. Pečte při 180 ºC asi 30 minut.

2. Vychladlý perník rozkrojte, slepte povidly a polijte polevou, kterou připravíte ušleháním bílků s cukrem a citronovou šťávou do požadované hustoty.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden