Babiččin rumový perník

Rychlý perník s povidly a citronovou polevou, na kterém si pochutná celá rodina.

Příprava: 40 minut

Náročnost: **

Cena za porci: 6 Kč

Suroviny na 24 porcí

Na těsto

– 6 vajec

– 280 g pískového cukru

– 1 prášek do perníku

– 1 vanilkový cukr

– 130 ml mléka

– 110 ml oleje

– 300 g hladké mouky

– 2 lžíce kakaa

– 2 lžičky skořice

– 2 lžíce rumu

– 60 g nastrouhaných vlašských ořechů

– povidla

Na polevu

– 2 bílky

– citronová šťáva

– moučkový cukr

Postup

1. Žloutky ušlehejte do pěny s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidejte olej, kakao, ořechy a mléko. Na střídačku přidávejte mouku a vyšlehaný sníh z bílků. Nakonec vmíchejte rum a skořici. Těsto nalijte do vymazaného a vysypaného plechu. Pečte při 180 ºC asi 30 minut.

2. Vychladlý perník rozkrojte, slepte povidly a polijte polevou, kterou připravíte ušleháním bílků s cukrem a citronovou šťávou do požadované hustoty.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

reklama