Sladký kynutý koláč plný třešní, ozdobený máslovou skořicovou drobenkou.
Příprava: 45 minut + 60 minut kynutí
Náročnost: **
Cena za kus: 5 Kč
Suroviny na 20 kusů
Na těsto
- 125 ml vlažného mléka
- 1 vejce
- 50 g másla
- 250 g hladké mouky
- 50 g cukru
- 12 g droždí
- 1 lžička rumu
- špetka soli
- pečicí papír
Na drobenku
- 80 g másla
- 80 g krupicového cukru
- 80 g hrubé mouky
- 1 lžička skořice
Postup
1. Do mléka zamíchejte lžičku cukru a lžičku mouky, přidejte kvasnice. Nechte vzejít kvásek.
2. Ke kvásku přidejte povolené máslo, vejce, mouku, rum a sůl a vypracujte těsto. Nechte 1 hodinu kynout
4. Těsto dejte na plech s pečicím papírem, poklaďte třešněmi a posypte drobenkou. Pečte při 180 ˚C dozlatova.