Babiččin třešňový koláč se skořicovou drobenkou

Sladký kynutý koláč plný třešní, ozdobený máslovou skořicovou drobenkou.

Příprava: 45 minut + 60 minut kynutí

Náročnost: **

Cena za kus: 5 Kč

Suroviny na 20 kusů

Na těsto

– 125 ml vlažného mléka

– 1 vejce

– 50 g másla

– 250 g hladké mouky

– 50 g cukru

– 12 g droždí

– 1 lžička rumu

– špetka soli

– pečicí papír

Na drobenku

– 80 g másla

– 80 g krupicového cukru

– 80 g hrubé mouky

– 1 lžička skořice

Postup

1. Do mléka zamíchejte lžičku cukru a lžičku mouky, přidejte kvasnice. Nechte vzejít kvásek.

2. Ke kvásku přidejte povolené máslo, vejce, mouku, rum a sůl a vypracujte těsto. Nechte 1 hodinu kynout

4. Těsto dejte na plech s pečicím papírem, poklaďte třešněmi a posypte drobenkou. Pečte při 180 ˚C dozlatova.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...