Moje chvilka pohody

Babiččin třešňový koláč se skořicovou drobenkou

Sladký kynutý koláč plný třešní, ozdobený máslovou skořicovou drobenkou.

Příprava: 45 minut + 60 minut kynutí

Náročnost: **

Cena za kus: 5 Kč

Suroviny na 20 kusů

Na těsto

- 125 ml vlažného mléka

- 1 vejce

- 50 g másla

- 250 g hladké mouky

- 50 g cukru

- 12 g droždí

- 1 lžička rumu

- špetka soli

- pečicí papír

Na drobenku

- 80 g másla

- 80 g krupicového cukru

- 80 g hrubé mouky

- 1 lžička skořice

Postup

1. Do mléka zamíchejte lžičku cukru a lžičku mouky, přidejte kvasnice. Nechte vzejít kvásek.

2. Ke kvásku přidejte povolené máslo, vejce, mouku, rum a sůl a vypracujte těsto. Nechte 1 hodinu kynout

4. Těsto dejte na plech s pečicím papírem, poklaďte třešněmi a posypte drobenkou. Pečte při 180 ˚C dozlatova.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden